Sült lepényhal, ahogy a Kaiku vendégfogadóban készítik

Pavé de turbot á l'Auberge Kaiku

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült lepényhal, ahogy a Kaiku vendégfogadóban készítik
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész, 250 dkg-os lepényhal
igény szerint halcsont
igény szerint halfej
2 db padlizsán
1 fej karikára vágott vöröshagyma
1 db hámozott, kimagozott paradicsom
másfél evőkanál olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lepényhalat hideg vízzel leöblítjük, szárazra töröljük és kifilézzük.

2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Az egész padlizsánokat megmossuk, a sütőben megsütjük, amíg a héja megbarnul és felhólyagosodik. Félbevágjuk, a húsát fakanállal kikaparjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk, a fele paprikát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és húsát összezúzzuk.

3. Egy evőkanál olívaolajat serpenyőben felforrósítunk, a zöldségeket megpároljuk benne. Hozzáadjuk a padlizsán húsát, kis lángon, öt percig kevergetve pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát megtisztítjuk és a maradék olívaolajon fedő alatt lassan megpároljuk. Kivesszük és az olajat felfogjuk.

4. A tőkehalaprólékra annyi hideg vizet öntünk, hogy ellepje, felforraljuk, és addig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik.

5. A lepényhalfilék mindkét oldalát rövid idő alatt a grillben megpirítjuk, hogy a külseje ropogós legyen, de belül puha maradjon. Sózzuk, borsozzuk. Négy tányér közepére egy-egy evőkanálnyi zöldségpürét helyezünk, rátesszük a halfiléket.

6. A fokhagymás olajat elkeverjük a halsűrítménnyel a hal köré csepegtetjük, és tálaljuk. A piros és a maradék zöld húsú paprikát apróra vágjuk, és a halra szórva tálaljuk. Sült póréhagymával díszíthetjük is.

A Kaiku ismert halvendéglő Saint-Jean-de-Luz-ban. A régi kőépület még a kikötő aranykorában, a 16. században épült.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült lepényhal, ahogy a Kaiku vendégfogadóban készítik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2500 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Sült lepényhal, ahogy a Kaiku vendégfogadóban készítik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
könyvek