Pirított gyöngytyúk májjal és feketegyökérrel

Pintade fermiére rotie au foie chaud et aux salsifis

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pirított gyöngytyúk májjal és feketegyökérrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg hízott libamáj
1 db konyhakész, 200 dkg-os gyöngytyúk
100 dkg csíkokra vágott feketegyökér
1 evőkanál olaj
4 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A feketegyökeret megtisztítjuk, hosszában keskeny csíkokra vágjuk, a serpenyőben felforrósított vajban puhára pároljuk. Fűszerezzük.

2. A sütőt 180 °C-ra elmelegítjük. A gyöngytyúkot megmossuk, leszárítjuk, tepsibe tesszük, az olajjal megkenjük, a sütőben kb. 45 percig sütjük, majd kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyelét feleresztjük a levessel és besűrítjük. A szárnyast feldaraboljuk.

3. A májat nyolc kis szeletre vágjuk. sózzuk, borsozzuk és bevonatos serpenyőben minden oldalát egy percig sütjük. Melegen tartjuk.

4. A feketegyökeret előmelegített tálra rendezzük, ráhelyezzük a gyöngytyúkot. Befedjük a májszeletekkel és leöntjük a mártással.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Pirított gyöngytyúk májjal és feketegyökérrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 807 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Pirított gyöngytyúk májjal és feketegyökérrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek