Könnyű báránycombragu Quercy módra

Gigot d'agneau fermier du Quercy en daube légere

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Könnyű báránycombragu Quercy módra
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg kockára vágott szalonnabőr
40 dkg kockára vágott füstölt szalonna
2 üveg tájjelegű vörösbor
270 dkg kockára vágott báránycomb
3 evőkanál mogyoróolaj
1 db narancs leve és héja
1 csokor bouquet garni
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
25 dkg apróra vágott vöröshagyma
20 dkg friss, apróra vágott paradicsom
igény szerint pirítós
ízlés szerint durvára tört bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A báránycombot kiegyengetjük, minden zsírt eltávolítunk róla és kb. nyolc dekás kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát kimagozzuk, apróra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

2. A húst nagyobb, hőálló edénybe tesszük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a zöldfűszereket, a narancs héját és levét. a mogyoró olajat és a bort (lehetőleg 3-4 éves Cahors-t). Jól összekeverjük, lefedjük, hűvös helyen öt órán át pácoljuk.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A szalonnát apró, a bőrkét közepes kockákra vágjuk, az edénybe tesszük. Ellenőrizzük, hogy a páclé befedje az összes hozzávalót, ha szükséges, borral pótoljuk. Tökéletesen lezárjuk a fazekat (lisztből és vízből készült tésztával is lehet), a sütőben másfél órán át hagyjuk párolódni.

4. A húst és a zöldségeket tálra szedjük, a mártás zsírját lemerjük, majd besűrítjük, ha kell, még fűszerezzük. A pirított fokhagymás kenyérszeletekkel tálaljuk.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál friss majoránna
1 szál friss kakukkfű
2 szál friss petrezselyem

1. A zöldfűszereket megmossuk, leitatjuk.

2. A csokrot muszlinba vagy gézbe kötjük.

Olyan hosszú zsineggel hurkoljuk át, amellyel az ételbe majd belelógathatjuk, és ennél fogva a főzés végén kiemelhetjük.

Könnyű báránycombragu Quercy módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1783 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Könnyű báránycombragu Quercy módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
tippek, fortélyok