Báránylapocka pék módra

Épaule d'agneau de Pauillac rotie boulangére

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Báránylapocka pék módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
½ fej karikára vágott vöröshagyma
4 dkg kockára vágott füstölt szalonna
2 kisebb báránylapocka
4 dkg vaj
1 fej fokhagyma
3 szál kakukkfű
ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük és 2-3 mm vékonyan felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra, a füstölt szalonnát kockákra vágjuk.

2. Nagyobb edényben felforrósítjuk a vajat, aranysárgára pároljuk benne a hagymakarikákat. Hozzáadjuk a burgonyát, a szalonnakockákat és a babérlevelet, felöntjük a levessel. A sütőben kb. 30 perc alatt félig megpároljuk, kivesszük, félretesszük.

3. A sütőt 240 °C-ra előmelegítjük. A báránylapockát a tepsibe tesszük, keringetett levegővel a sütőben kb. 45 percig sütjük, 20 perc elteltével hozzáadjuk a megtisztított fokhagymát. A burgonyát további 10 perc múlva a sütőbe toljuk. Öt perccel a sütési idő vége előtt a húshoz hozzáadjuk a kakukkfüvet. A bárányt a burgonyával tálra rendezzük, leöntjük a pecsenyelével, a sóval megszórjuk, tálaljuk.

A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Báránylapocka pék módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5396 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Báránylapocka pék módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
van itthon