Ecetes uborka forrázva



Elkészítés:
1. A viszonylag egyforma, apró uborkákat alaposan megmossuk, lecsurgatjuk és megfelelő méretű üvegekbe rakjuk.
2. Mindegyik üveg aljára tegyünk 1-2 vékony szelet tormát és 1 gerezd fokhagymát. A vizet a sóval, a cukorral, az ecettel, és a fűszerekkel felforraljuk, és a forró lével feltöltjük az uborkát. Az üvegeket kistányérral lefedjük és állni hagyjuk.
3. Másnap újra felforraljuk a levet, ráöntjük az uborkára, 5-6 perc múlva leöntjük a még jó meleg lét, ismét felforraljuk, belekeverjük a tartósítót, visszaöntjük az uborkára, dupla rétegű celofánnal lekötözzük, és száraz gőzben kidunsztoljuk. Ha időközben megfogyatkozna az ecetes lé, megfelelő arányban vízzel és ecettel pótoljuk.
Ezzel a módszerrel apró zöld dinnyét, patisszont és zöld paradicsomot is eltehetünk.