Ecetes uborka forrázva

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 120 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, kés, tűzhely
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
300 dkg uborka
1 csapott mokkáskanál benzoesavas nátrium
5 dkg
6 szem szegfűbors
10 szem bors
2 evőkanál mustármag
4 gerezd fokhagyma
1 nagyobb vékonyra szeletelt torma
30 dl víz
2 dl 10 %-os ecet
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. A viszonylag egyforma, apró uborkákat alaposan megmossuk, lecsurgatjuk és megfelelő méretű üvegekbe rakjuk.

2. Mindegyik üveg aljára tegyünk 1-2 vékony szelet tormát és 1 gerezd fokhagymát. A vizet a sóval, a cukorral, az ecettel, és a fűszerekkel felforraljuk, és a forró lével feltöltjük az uborkát. Az üvegeket kistányérral lefedjük és állni hagyjuk.

3. Másnap újra felforraljuk a levet, ráöntjük az uborkára, 5-6 perc múlva leöntjük a még jó meleg lét, ismét felforraljuk, belekeverjük a tartósítót, visszaöntjük az uborkára, dupla rétegű celofánnal lekötözzük, és száraz gőzben kidunsztoljuk. Ha időközben megfogyatkozna az ecetes lé, megfelelő arányban vízzel és ecettel pótoljuk.

Ezzel a módszerrel apró zöld dinnyét, patisszont és zöld paradicsomot is eltehetünk.

Ecetes uborka forrázva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3380 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Kép nélkül
Ecetes uborka forrázva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
van itthon