Báránypecsenye szarvasgombás, petrezselymes bundában, fokhagymamártással

Quasi d'agneau fermier du Quercy pané aux truffes et persil plat,jus d'ail en chemise

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Báránypecsenye szarvasgombás, petrezselymes bundában, fokhagymamártással
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg báránycomb
1 teáskanál finomra vágott petrezselyemzöld
másfél dkg apróra vágott szarvasgomba
1 teáskanál libazsír
½ db szeletelt vargánya
1 db buggyantott tojás
1 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A húst megsózzuk, borsozzuk, hőálló edényben, a felforrósított olajban körbepirítjuk, majd a sütőben hat percig pároljuk. Kivesszük, tíz percig pihenni hagyjuk.

2. Közben apróra vágjuk a szarvasgombát, a petrezselyemmel összekeverjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a húst, és beleforgatjuk a szarvasgomba-petrezselyem keverékbe. További két percre a sütőbe tesszük.

3. Két szép szelet vargányát megpirítunk a libazsírban. Ezzel tálaljuk a báránypecsenyét és jus d'agneau mártást adunk hozzá.

Fokhagymás báránymártás

Kép nélkül
100 dkg báránycsont
12 gerezd hámozatlan fokhagyma
50 dkg bárányhús
20 dl víz
3 evőkanál olaj
25 dkg karikára vágott vöröshagyma
2 dl fehérbor
0.5 szál szárzeller
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint kakukkfű

1. A csontot és a fokhagymagerezdeket nagyobb edényben, a forró olajon jól átpirítjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, másik edényben, a maradék húsdarabokkal kissé megbarnítjuk, majd hozzáadjuk a csontot és a fokhagymát, felöntjük a borral.

2. Ezután ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, a szárzellert, és a friss paradicsompürét.

3. 180-240 percet hagyjuk csendesen forrni.

4. Ekkor leszedjük a zsírját, a főzőlevet átpasszírozzuk, tetszés szerint besűrítjük, sóval, borssal ízesítjük, tálalásig vízfürdőben melegen tartjuk.

Báránypecsenye szarvasgombás, petrezselymes bundában, fokhagymamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1293 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Báránypecsenye szarvasgombás, petrezselymes bundában, fokhagymamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
könyvek