Csirke cserépedényben, aszalt szilvával, mézzel és mandulával

Tajine de poulet aux pruneaux, au miel et aux amandes

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke cserépedényben, aszalt szilvával, mézzel és mandulával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg mandula
1 db konyhakész, 100 dkg-os csirke
10 dkg méz
20 dkg kimagozott aszalt szilva
1 késhegynyi sáfrány
2 evőkanál szezámmag
1 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál őrölt bors
1 teáskanál
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál kristálycukor
2 fej apróra vágott vöröshagyma
50 dkg kockára vágott paradicsom
2 evőkanál olaj
2 db citrom
2 evőkanál finomra vágott korianderlevél

Elkészítés:

1. A csirkét több részre feldaraboljuk, és serpenyőben, a felforrósított olajon minden oldalát megpirítjuk.

2. A megmosott paradicsomokat négybe vágjuk, kimagozzuk, apróra kockázzuk, a megtisztított, felaprított hagymával, a teáskanálnyi cukorral, a fahéjjal, a sáfránnyal, sóval és borssal a húshoz adjuk. Kipréseljük a citromot, levét a csirkedarabokra öntjük, beletesszük a citrom héját és a mézet. Fedő alatt kb. egy órán át hagyjuk csendesen forrni, belekeverjük a koriandert, további tíz percig pároljuk. A szilvát és a tíz deka cukrot hideg vízben feltesszük főni és addig forraljuk. amíg a cukor majdnem karamellizálódik. A mandulát forró vízzel leöntjük, jég­hideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk, serpenyőben, a mogyoróolajon, állandóan keverve világosbarnára pörköljük.

3. Tálra rendezzük a csirkedarabokat és a szilvát, meg­szórjuk a mandulával és szezámmaggal. Azonnal tálaljuk.

A tajine mázas, kúpos fedelű főző- és tálaló­agyagedény. A fedő gombja nem melegszik át főzés közben, így puszta kézzel is meg lehet fogni.
Csirke cserépedényben, aszalt szilvával, mézzel és mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Csirke cserépedényben, aszalt szilvával, mézzel és mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
pinterest