Csirke cserépedényben, aszalt szilvával, mézzel és mandulával
Tajine de poulet aux pruneaux, au miel et aux amandes



Elkészítés:
1. A csirkét több részre feldaraboljuk, és serpenyőben, a felforrósított olajon minden oldalát megpirítjuk.
2. A megmosott paradicsomokat négybe vágjuk, kimagozzuk, apróra kockázzuk, a megtisztított, felaprított hagymával, a teáskanálnyi cukorral, a fahéjjal, a sáfránnyal, sóval és borssal a húshoz adjuk. Kipréseljük a citromot, levét a csirkedarabokra öntjük, beletesszük a citrom héját és a mézet. Fedő alatt kb. egy órán át hagyjuk csendesen forrni, belekeverjük a koriandert, további tíz percig pároljuk. A szilvát és a tíz deka cukrot hideg vízben feltesszük főni és addig forraljuk. amíg a cukor majdnem karamellizálódik. A mandulát forró vízzel leöntjük, jéghideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk, serpenyőben, a mogyoróolajon, állandóan keverve világosbarnára pörköljük.
3. Tálra rendezzük a csirkedarabokat és a szilvát, megszórjuk a mandulával és szezámmaggal. Azonnal tálaljuk.