Osztrigatortácskák zsázsás vajmártással

Flan d'huitres battu au cresson

| Kagyló felfújt receptek
Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Osztrigatortácskák zsázsás vajmártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg hízott kacsamáj
12 db osztriga
10 dkg burgonyaliszt
4 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
1 csokor kisebb csokor, finomra vágott turbolya
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A vajmártáshoz:
2 evőkanál vaj
½ csokor finomra vágott zsázsa
1 evőkanál créme fraiche

Elkészítés:

1. Az osztrigát kinyitjuk, a levét felfogjuk. A fele lével, a vajjal és a liszttel sűrű levest készítünk. Hat osztrigát durván felkockázunk, a kacsamájat apró darabokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

2. A halfilét, a fokhagymát és a megtisztított mogyoróhagymát botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a tojást, majd hozzáadjuk a levest, felverjük. Az egészet tálba öntjük, megszórjuk a burgonyaliszttel, beletesszük az osztrigakockákat és a májdarabokat, belekeverjük a créme fraiche-t (tejfölt), sóval, borssal, a turbolyával fűszerezzük. Hat kivajazott felfújtas-formába töltjük, a sütőben 40 percig pároljuk.

3. A mártáshoz a maradék osztrigalét felverjük créme fraiche-sel (tejföllel) és a zsázsával Felmelegítjük, megbuggyantjuk benne a maradék hat osztrigát, majd elosztjuk a tortácskák között. A vajdarabkákat a mártásba keverjük, és a tortácskákhoz adjuk. Zsázsával díszítve tálaljuk.

Osztrigatortácskák zsázsás vajmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 938 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Osztrigatortácskák zsázsás vajmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
lexikon