Vörösboros ingolaragu

Lamproie a la bordelaise

| Vörösborban párolt ingola receptek
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Vörösboros ingolaragu
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb ingola
3 üveg vörösbor
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
50 dkg kockára vágott sárgarépa
25 dkg kockára vágott vöröshagyma
100 dkg darabolt póréhagyma
30 dkg borjúcsont
25 dkg sonka
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
vagy
5 dkg libazsír
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az élő ingolát egy-két percre forrásban lévő vízbe mártjuk, azonnal kivesszük, hideg vízbe rakjuk, majd kés fokával eltávolítjuk róla a nyálkát. A fejénél megkötözzük, hogy a halat a farkán keresztül ki lehessen véreztetni, majd kibelezzük. A vért edénybe töltjük, kevés nagyon jó minőségű borral összevegyítjük, hogy ne alvadjon meg, és félretesszük.

2. A halat három-négy centis darabokra vágjuk, nagy edénybe tesszük, sóval, borssal, a szerecsendióval fűszerezzük. Felöntjük annyi vörösborral, hogy a haldarabokat belepje. Éppen csak felforraljuk, majd levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, és leöntjük róla a levét, de felfogjuk.

3. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A pórénak a zöld részét kidobjuk, csak a megtisztított fehér részét használjuk fel, amit nagyobb darabokra vágunk. Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a zsiradékot, a zöldségeket a borjúcsonttal és a sonkával kicsit lepirítjuk. A liszttel megszórjuk, felöntjük a maradék vörösborral, és kis lángon egy órán át hagyjuk csendesen forrni. Ekkor beletesszük a haldarabokat, és nagyon kis lángon további 40 percig pároljuk.

4. Tálaláskor a halat és a pórét szűrőkanállal kiszedjük, előmelegített tálra rakjuk. A csontot kidobjuk. A félretett vért a visszamaradt mártáshoz keverjük, felmelegítjük, anélkül, hogy ismét felforralnánk. A halra és a póréra öntjük, azonnal tálaljuk.

Az ételt előző nap kell elkészíteni.
Vörösboros ingolaragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1778 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Vörösboros ingolaragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
most van szezonja