Párolt nyúl brive-i módra

Bas rond de lapin á la gaillarde

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Párolt nyúl brive-i módra
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ⅔ nagyobb nyúlcomb
83 és ⅓ dkg tisztított vargánya
6 ⅔ nagyobb paradicsom
16 ⅔ fej mogyoróhagyma
3 és ⅓ gerezd fokhagyma
1 szál kakukkfű
1 ⅔ evőkanál sertészsír
vagy
1 ⅔ evőkanál libazsír
vagy
1 ⅔ evőkanál kacsazsír
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst (a combot és a hátát egy darabban hagyva) megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, öntöttvas edényben a zsírt felforrósítjuk, a nyúl minden oldalát megpirítjuk.

2. A paradicsomot és a hagymákat meghámozzuk, a paradicsomot kimagozzuk, nyolc részre vágjuk.

3. A többi hozzávalóval együtt a húshoz adjuk. Fűszerezzük, és 30-40 percig hagyjuk enyhén párolódni. Rakott makaróni illik hozzá.

Párolt nyúl brive-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1680 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Párolt nyúl brive-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
ételfotó