Szopósborjú-pecsenye sóbundában

Róti de veau de lait fermier en croúte de sel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szopósborjú-pecsenye sóbundában
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
120 dkg borjúlapocka
vagy
120 dkg borjúdió
1 szál karikára vágott sárgarépa
1 fej karikára vágott vöröshagyma
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kacsazsír
vagy
2 evőkanál libazsír
ízlés szerint frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
igény szerint pirított rókagomba
igény szerint főtt feketegyökér

Elkészítés:

1. A sütőt 240 °C-ra előmelegítjük. A húst megmossuk, leszárítjuk, megborsozzuk.

2. Serpenyőben felforrósítjuk a fele zsírt, a hús minden oldalát megpirítjuk benne. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, sütőedénybe tesszük, ráhelyezzük a húst és a sütőben 10 percig pároljuk.

3. A maradék zsírt a liszttel, a tengeri sóval és a tojásfehérjével a kihűlt serpenyőben lévő pecsenyezsírba tesszük, simára keverjük. A masszával bevonjuk a húst, és a sütőben további 25 percig sütjük. Kivesszük. 30 percig pihentetjük.

4. Feltörjük a sóbundát, felszeleteljük a húst, tálra rendezzük a zöldségekkel. Köretként főtt feketegyökér vagy vajban pirított rókagomba kínálható hozzá.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Szopósborjú-pecsenye sóbundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1396 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Szopósborjú-pecsenye sóbundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
recept beküldése