Szopósborjú-pecsenye sóbundában
Róti de veau de lait fermier en croúte de sel



Elkészítés:
1. A sütőt 240 °C-ra előmelegítjük. A húst megmossuk, leszárítjuk, megborsozzuk.
2. Serpenyőben felforrósítjuk a fele zsírt, a hús minden oldalát megpirítjuk benne. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, sütőedénybe tesszük, ráhelyezzük a húst és a sütőben 10 percig pároljuk.
3. A maradék zsírt a liszttel, a tengeri sóval és a tojásfehérjével a kihűlt serpenyőben lévő pecsenyezsírba tesszük, simára keverjük. A masszával bevonjuk a húst, és a sütőben további 25 percig sütjük. Kivesszük. 30 percig pihentetjük.
4. Feltörjük a sóbundát, felszeleteljük a húst, tálra rendezzük a zöldségekkel. Köretként főtt feketegyökér vagy vajban pirított rókagomba kínálható hozzá.