Csőben sült burgonya

Gratin dauphinois

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csőben sült burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
2 és fél dl créme fraiche
2 és fél dl tej
1 gerezd fokhagyma
3 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nem szétfővő fajta burgonyát meghámozzuk, megmossuk és uborkagyalun felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és kidörzsölünk vele egy tűzálló formát.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Rétegenként, egymásra rakva, mint a tetőcserepeket, beletesszük a burgonyaszeleteket. A tojásokat felverjük a créme fraiche-sel (tejföllel) és a tejjel, sóval, borssal meg a szerecsendióval fűszerezzük. A burgonyaszeletekre öntjük, a sütőben 75 percig sütjük.

A gratin dauphinois igen kedvelt köret, elsősorban szárnyas- és bárányhúsokhoz.

A gratin dauphinois igen kedvelt köret, elsősorban szárnyas- és bárányhúsokhoz.
Készítéséhez a legrégebbi holland burgonyafajta (bintje) ajánlott. Világossárga, ovális formájú, semleges ízű és normális körülmények között nem szemcsés. Különlegességét a főzéstípusa adja: lisztes, nem fő szét, ezáltal kiválóan alkalmas csőben sült, rakott ételek készítésére.
Csőben sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5726 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Csőben sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
szótár