Bresse-i csirkebecsinált tejszínmártásban

Fricassée de poulet de Bresse á la créme

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bresse-i csirkebecsinált tejszínmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
180 dkg hízott, konyhakész csirke
6 dkg vaj
2 és fél dl chardonnay bor
10 dkg apró szemű vöröshagyma
25 dkg gomba
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét nyolc részre vágjuk, és nagy edényben három dkg forró vajon minden oldalát világos színűre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort és hozzáadunk fél liter vizet, majd fedő alatt 20 percig pároljuk.

2. Közben meghámozzuk az apró hagymákat, megtisztítjuk a gombát, levágjuk a szárát, amit másra használunk fel. A maradék vajat serpenyőben felforrósítjuk, hagymát és a gombát kis lángon, rázogatva megfuttatjuk benne.

3. Tálalás előtt öt perccel megszórjuk a cukorral, üvegesre pároljuk és sóval ízesítjük.

Kivesszük az edényből a csirkedarabokat, félretesszük. A visszamaradt pecsenyelevet a felére besűrítjük, hozzáöntjük a créme fralche-t (tejfölt) felforraljuk, a húsra öntjük. A csirkét párolt hagymával és gombával díszítve tálaljuk. Köretként párolt spenótot és basmati rizst adhatunk hozzá.

Bresse-i csirkebecsinált tejszínmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4023 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Bresse-i csirkebecsinált tejszínmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
tippek, fortélyok