Zöldségmetélttel töltött Bresse-csirkemell

Supréme de poulet de Bresse farci á la julienne de légumes sauce au gamay du Bugey

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségmetélttel töltött Bresse-csirkemell
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ szál Julienre vágott póréhagyma
1 szál Julienre vágott sárgarépa
1 szál Julienre vágott szárzeller
1 db csirkemell
6 dkg vaj
3 dl vörösbor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pórét, a sárgarépát és a szárzellert megtisztítjuk gyufaszál-vékony csíkokra (julienne-re) vágjuk. Serpenyőben felforrósítunk két dkg vajat, és a zöldséget 5 perc alatt üvegesre pároljuk benne. Sózzuk és borsozzuk.

2. A szárnyhoz kapcsolódó csirkemellrészt éles késsel hosszában bevágjuk, a zsebet megtöltjük egy evőkanálnyi zöldséggel.

3. Nagyobb edényben felforrósítunk két deka vajat, a hús minden oldalát jól átsütjük benne. Felöntjük a borral (lehetőleg Bugey-ből való gamay-vel), és 10 percig kis lángon pároljuk. Kivesszük, melegen tartjuk.

4. A visszamaradt mártást besűrítjük, hozzáadjuk a maradék vajat és összeforraljuk. Minden tányérra egy-egy húsdarabot teszünk, leöntjük a vörösbormártással. Friss metélttészta illik hozzá.

A csirkemellet úgy vágjuk ketté, hogy mindkét félen maradjon rajta a csirkeszárny.
Zöldségmetélttel töltött Bresse-csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1566 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Zöldségmetélttel töltött Bresse-csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
tippek, fortélyok