Éti csiga velős csontban fokhagymával és durva sóval

Escargots en os á moelle aux pétales d'ail et au gros sel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Éti csiga velős csontban fokhagymával és durva sóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db darabolt velőscsont
1 fej vékonyra szeletelt fokhagyma
48 db éticsiga
igény szerint durva szemcséjű tengeri só
½ teáskanál ecet
50 dkg vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
1 üveg vörös burgundi bor
4 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A kb. 6 cm magas velőscsontokat 180 percen keresztül hideg vízben áztatjuk, hogy a véres részeket eltávolítsuk. Kézzel kinyomjuk a velőt, és az ecettel elkevert vízben félretesszük.

2. A mogyoróhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a vörösborral edénybe tesszük, sózzuk, borsozzuk, és 90 percen keresztül hagyjuk csendesen forrni, majd összeturmixoljuk, belekeverjük a vajat, ha kell, még sózzuk, borsozzuk.

3. A sütőt 240 °C-ra előmelegítjük. Három-három velőscsontot egy-egy tűzálló tányérra rendezünk. A csontokat először a boros hagymapürével töltjük meg, majd ráhelyezünk négy éti csigát és befedjük egy vastag szelet velővel. Megszórjuk durva tengeri sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. 10 percre a forró sütőbe tesszük. A petrezselyemlevelekkel díszítve azonnal tálaljuk.

Siller illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Éti csiga velős csontban fokhagymával és durva sóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1437 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Éti csiga velős csontban fokhagymával és durva sóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
szótár