Sajtfánkok

Gougeres au fromage

| Sajtos képviselőfánk receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtfánkok
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg liszt
5 dkg comté sajt
vagy
5 dkg gruyere sajt
2 és fél dl tej
10 dkg vaj
1 késhegynyi
4 db tojás

Elkészítés:

1. A tejet a vajjal és a sóval edényben felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet és 4-5 percig kis lángon keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. Hagyjuk kihűlni, majd a tojásokat, fakanállal, egyenként belekeverjük.

2. A sajtot kb. 5 mm-es kockákra vágjuk és egyenletesen beledolgozzuk a tésztába. Evőkanállal golyócskákat formálunk belőle, és kizsírozott sütőlapra helyezzük őket.

3. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A golyócskákat a tojássárgájával megkenjük, megszórjuk a sajttal és a sütőben 20-25 percig sütjük. Aperitif mellé kínáljuk.

Sajtfánkok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1873 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Sajtfánkok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
most van szezonja