Sarvalt káposzta

Savanyúkáposzta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: reszelő, séfkés
Adag: 1 adag (2 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg fehérkáposzta
ízlés szerint
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint csombor
ízlés szerint kapor
ízlés szerint koriander

Elkészítés:

1. A káposztát legyaluljuk, egy ép zománcú tálban ízlés szerint lesózzuk és összekeverjük.

2. Belekeverünk kevés köménymagot és koriandert is. Néhány óra alatt levet ereszt, akkor egy megfelelő méretű uborkásüveg aljára kaprot, csombort teszünk és belenyomkodjuk a kicsavart káposztát. Az üveg ne legyen teljesen tele, a peremétől 4-5 cm maradjon üresen.

3. Feltöltjük a levével, ha kevés lenne, kevés vízzel pótolhatjuk. Az üveg száját kistányérral lefedjük, és az üveget tálcára állítjuk, mert előfordulhat, hogy erjedés közben kifut a leve. Langyos helyen kb. 7-10 nap alatt elkészül.

Siettethetjük a savanyodást, ha kétnaponként leszűrjük és visszatöltjük a levét. Ugyanúgy használható, mint a vecsési savanyú káposzta. Egész évben frissen készíthető kisebb adagokban. Téli napokon kitűnő C-vitaminforrás.

Kovászolással is készíthetjük, ha a tetejére barna- vagy rozskenyérszeleteket teszünk. 2-3 nap alatt elkészül.
Sarvalt káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6231 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Kép nélkül
Sarvalt káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
pinterest