Csukagombócok sóskamártásban

Quenelles de brochet á la créme d'oseille

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gombócokhoz:
1 db 100 dkg-os csuka
4 db tojás
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
10 dkg puha vaj
másfél dl créme fraiche
8 dkg liszt
1 késhegynyi
4 dkg vaj
másfél dl tej
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
ízlés szerint cayenne-bors
ízlés szerint fehér bors
A mártáshoz:
20 dkg sóska
4 dl tejszín
2 dkg vaj
3 dl fehérbor
10 dkg frissen reszelt comté sajt
vagy
10 dkg frissen reszelt gruyere sajt
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tejet felfőzzük a vajjal, sóval, borssal és a szerecsendióval. Beleszórjuk a lisztet és kis lángon fakanállal két-három percig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Ha kihűlt, a hűtőbe tesszük.

2. A csukát előkészítjük, a bőrét és a húsát összeturmixoljuk. Kivesszük a tésztamasszát a hűtőből, a halhússal simára összedolgozzuk, majd elkeverjük creme fraiche-sel (tejföllel), a puha vajjal, a mustárral, a megtisztított, finomra vágott mogyoróhagymával, a petrezselyemmel. Sóval, borssal ízesítjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat. Félretesszük.

3. A mártáshoz serpenyőben felforrósított vajban megtisztított, finomra vágott mogyoróhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott sóskát, megpároljuk, majd a borral beforraljuk. Beleöntjük a tejszínt, és a mártást mixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A halhúsból kis gombócokat formálunk, lobogva forró vízben tíz percig főzzük, lecsepegtetjük. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük a mártással, megszórjuk a sajttal, a sütőben rápirítjuk.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csukagombócok sóskamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1282 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Csukagombócok sóskamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek