Vaddisznóállkapocs vörösboros körtével

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vaddisznóállkapocs vörösboros körtével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 kis darab vaddisznóállkapocs
5 dl tájjelegű vörösbor
4 db körte
1 szál darabolt sárgarépa
1 fej darabolt vöröshagyma
1 csokor bouquet garni
10 szem borókabogyó
3 evőkanál olaj
3 evőkanál borecet
5 dkg vaj
1 késhegynyi kristálycukor
igény szerint kukoricaliszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A húst a fűszernövényekkel, a borókával, a zöldségekkel, az olajjal és az ecettel együtt tálba tesszük, felöntjük a borral, és egy éjszakán át pácoljuk.

2. Másnap a leszárított húst serpenyőben, a fele forró vajon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszernövényeket a pácléből, majd 5 percig pároljuk. Felöntjük a páclével, ízesítjük, kb. 120 percig hagyjuk csendesen forrni, majd a húst kivesszük a fazékból, a mártást szitán külön edénybe passzírozzuk, és kukoricaliszttel besűrítjük. Belekeverjük a maradék vajat, majd hozzáadjuk a négybe vágott körtét, a cukrot és a vaddisznóállkapcsokat, további 10 percig főzzük.

3. Három-három vaddisznóhúst négy-négy körtedarabbal tányérokra rendezünk, a mártással tálaljuk. Polentát kínálhatunk hozzá.

Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál friss majoránna
1 szál friss kakukkfű
2 szál friss petrezselyem

1. A zöldfűszereket megmossuk, leitatjuk.

2. A csokrot muszlinba vagy gézbe kötjük.

Olyan hosszú zsineggel hurkoljuk át, amellyel az ételbe majd belelógathatjuk, és ennél fogva a főzés végén kiemelhetjük.

Vaddisznóállkapocs vörösboros körtével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2139 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Vaddisznóállkapocs vörösboros körtével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
twitter