Éticsiga fűszeres vajban
Escargots de Bourgogne en coquille



Elkészítés:
1. A csigákat háromszoros mennyiségű vízzel, a borral, a szegfűszeggel megszurkált hagymával, a megtisztított zöldségekkel, a fokhagymával és a vegyes zöldfűszerekkel felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, letakarjuk, és 3 órán keresztül főzzük. Időközben a csigaházakat bő vízben 30 percig forraljuk. Hagyjuk kihűlni és megtisztítjuk minden szennyeződéstől.
2. A töltelékhez a vajat a megtisztított, finomra vágott petrezselyemmel, mogyoróhagymával és fokhagymával jól kikeverjük, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint zsemlemorzsát keverünk hozzá.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A csigaházak mindegyikét kikenjük a vajjal, majd könnyedén belenyomjuk a csigahúst és fűszeres vajjal lezárjuk. Tűzálló tálba tesszük, és a sütőben felforrósítjuk, amíg a vaj elolvad és pirulni kezd.
Bouquet garni

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.