Sajtos-almás torta

Sajtos-almás lepény, Tarte á l'epoisses et aux pommes

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos-almás torta
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
25 dkg liszt
1 késhegynyi
12 és fél dkg vaj
½ dl víz
A töltelékhez:
2 db alma
25 dkg epoisses sajt
3 db tojás
10 dkg főtt sonka
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A lisztet munkalapra szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a sót, a tojássárgáját, a vajdarabkákat és fél dl vizet, tésztává jól összedolgozzuk. Hűtőszekrényben pihentetjük.

2. A töltelékhez felverjük a tojásokat, közben a créme fraiche-t (tejfölt) hozzákeverjük.

3. Az almát meghámozzuk, a sajttal és a sonkával felkockázzuk, a tojáshoz vegyítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát vékonyan kinyújtjuk, 26 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába terítjük. hogy pereme is legyen.

5. Megtöltjük a sajtmasszával és a sütőben 6 percig sütjük, majd a hőt 180 °C-ra csökkentve még 30 percig. Forrón tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sajtos-almás torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1207 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Sajtos-almás torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek