Sajtos-almás torta
Sajtos-almás lepény, Tarte á l'epoisses et aux pommes



Elkészítés:
1. A lisztet munkalapra szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a sót, a tojássárgáját, a vajdarabkákat és fél dl vizet, tésztává jól összedolgozzuk. Hűtőszekrényben pihentetjük.
2. A töltelékhez felverjük a tojásokat, közben a créme fraiche-t (tejfölt) hozzákeverjük.
3. Az almát meghámozzuk, a sajttal és a sonkával felkockázzuk, a tojáshoz vegyítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát vékonyan kinyújtjuk, 26 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába terítjük. hogy pereme is legyen.
5. Megtöltjük a sajtmasszával és a sütőben 6 percig sütjük, majd a hőt 180 °C-ra csökkentve még 30 percig. Forrón tálaljuk.