Csuka vajmártással

Borchet au beurre blanc

| Csuka vajmártással receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csuka vajmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150 dkg-os csuka
20 dkg sózott, hideg vaj
2 evőkanál vörösborecet
2 fej apróra vágott mogyoróhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csukáról lekaparjuk a pikkelyeket, kibelezzük, megmossuk. Fazékban vizet forralunk, beletesszük a zöldfűszercsokrot, egy evőkanálnyi ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd pár perc múlva hozzáadjuk a halat, és minden 50 dkg halra tíz perc főzést számítva megpároljuk.

2. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kis edényben a maradék ecettel meg a borral addig főzzük, amíg a leve elpárolog. A hideg vajat kis darabokban, kis lángon, fokozatosan belekeverjük; forralni nem szabad. Borssal ízesítjük.

3. A csukát tálra rendezzük, a felső részéről lefejtjük a bőrét, a petrezselyemmel díszítjük. A vajmártással és főtt krumplival kínáljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Csuka vajmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1564 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Csuka vajmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
szólj hozzá, értékelj