Csuka vajmártással
Borchet au beurre blanc



Elkészítés:
1. A csukáról lekaparjuk a pikkelyeket, kibelezzük, megmossuk. Fazékban vizet forralunk, beletesszük a zöldfűszercsokrot, egy evőkanálnyi ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd pár perc múlva hozzáadjuk a halat, és minden 50 dkg halra tíz perc főzést számítva megpároljuk.
2. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kis edényben a maradék ecettel meg a borral addig főzzük, amíg a leve elpárolog. A hideg vajat kis darabokban, kis lángon, fokozatosan belekeverjük; forralni nem szabad. Borssal ízesítjük.
3. A csukát tálra rendezzük, a felső részéről lefejtjük a bőrét, a petrezselyemmel díszítjük. A vajmártással és főtt krumplival kínáljuk.
Bouquet garni

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.