Rostélyos Villette módra

Entrecote Villette

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rostélyos Villette módra
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szelet 35 dkg-os, 1,5 cm vastag rostélyos
5 fej apróra vágott mogyoróhagyma
10 dkg vaj
1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 kevés durva szemcséjű tengeri só
néhány csepp citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A húst megborsozzuk, lefedjük, 120 percen keresztül pihentetjük.

2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felhevítjük a vaj egyharmadát, és a kissé megsózott hússzeletek mindkét oldalát rövid idő alatt átpirítjuk benne. Melegen tartjuk.

3. A serpenyőben, a maradék vajon a mogyoróhagymát két perc alatt barnára pirítjuk.

4. Előmelegített tányérra rendezzük a húst, rátesszük a hagymát és a vajat, megszórjuk a petrezselyemmel.

5. Néhány csepp citromlével, kevés durva tengeri sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Sült burgonya illik hozzá.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Rostélyos Villette módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1240 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Rostélyos Villette módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
ételfotó