Békacomb tojásos mártásban

Grenouilles sauce poulette

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Békacomb tojásos mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg friss békacomb
2 és fél dl muskotályos fehérbor
2 és fél dl créme fraiche
2 fej vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
4 db szeletelt csiperkegomba
10 dkg vaj
1 evőkanál liszt
½ db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított mogyoróhagymát és gombát vékonyan felszeleteljük.

3. Serpenyőben 7 dkg vajat aranyszínűre forrósítunk. Beletesszük a békacombokat, megpirítjuk, majd kevés liszttel megszórjuk összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

3. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, a gombát és a bort, 5 percig főzzük. Kivesszük a békacombokat, melegen tartjuk.

4. A visszamaradt mártást beforraljuk a háromnegyedére, a créme fraiche-sel (tejföllel) a tojássárgájával besűrítjük.

5. Hozzáadjuk a maradék vajat, megcsepegtetjük a citromlével. A békacombokat tálra rendezzük, leöntjük a mártással. A petrezselymet finomra vágjuk, és az ételre szórjuk.

Négy-öt éves muscadet-sur-lie fehérbor illik hozzá.

Békacomb tojásos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1803 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Békacomb tojásos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
cikkek