Békacomb tojásos mártásban
Grenouilles sauce poulette



Elkészítés:
1. A megtisztított mogyoróhagymát és gombát vékonyan felszeleteljük.
3. Serpenyőben 7 dkg vajat aranyszínűre forrósítunk. Beletesszük a békacombokat, megpirítjuk, majd kevés liszttel megszórjuk összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, a gombát és a bort, 5 percig főzzük. Kivesszük a békacombokat, melegen tartjuk.
4. A visszamaradt mártást beforraljuk a háromnegyedére, a créme fraiche-sel (tejföllel) a tojássárgájával besűrítjük.
5. Hozzáadjuk a maradék vajat, megcsepegtetjük a citromlével. A békacombokat tálra rendezzük, leöntjük a mártással. A petrezselymet finomra vágjuk, és az ételre szórjuk.
Négy-öt éves muscadet-sur-lie fehérbor illik hozzá.