Tavaszi leves

Potage printanier

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tavaszi leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szem kockára vágott burgonya
1 szál kockára vágott szárzeller
3 szál kockára vágott póréhagyma
1 kisebb kockára vágott fehérrépa
3 szál zsenge, kockára vágott sárgarépa
2 evőkanál créme fraiche
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockára vágjuk. Felforraljuk a levest, beletesszük a zöldségeket, csökkentjük a hőfokot, és a levest hagyjuk 60 percen át csendesen főni.

2. A levet szitán levesestálba átszűrjük.

3. A zöldségeket összeturmixoljuk, sóval, borssal fűszerezzük és visszatesszük a levesbe.

4. Ezután belekeverjük a créme fraiche-t (tejfölt), és azonnal tálaljuk.

Marhahúsleves

Kép nélkül
1 kg marhaszegy vagy
1 kg marhafartő vagy
0.25 db kelkáposzta
1 db paradicsom
1 kicsi karalábé
1 db burgonya
25 dl víz
1 db hagyma
1 kis darab babérlevél
8-10 szem bors
1 mokkáskanál köménymag
2 szem szegfűszeg
ízlés szerint

1. A jól megmosott húst és a csontot hideg vízben főni tesszük. A marhahúsnak kb. 3,5 órai főzés kell, kuktában 1 óra.

2. Amikor félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a tisztított zöldségeket darabolva, a hagymát, a burgonyát és a paradicsomot egészben, valamint a fűszereket. Ezekkel együtt még nagyon lassú forrással főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

3. Lehúzzuk a tűzhelyről, 5 percig állni hagyjuk, hogy a zavarossága letisztuljon.

4. Negyedrészét leszűrjük, és abba főzzük a levesbe való tésztát.

5. Tálba öntjük, és a többi levest rászűrjük.

6. A húst a levesből kivesszük, felszeleteljük, egy részét visszatesszük, a többit burgonyakörettel és tetszés szerinti mártással, esetleg a levesben főtt zöldséggel tálaljuk.

Tavaszi leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2115 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Tavaszi leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
facebook