Sült cikória sonkával

Endives au jambon

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült cikória sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db cikória
4 szelet főtt sonka
6 dkg vaj
4 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg reszelt gruyere sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A cikória külső leveleit, ha szükséges, eltávolítjuk, levágjuk az alsó végét, a szívét kúp alakban kivájjuk és megmossuk. Forrásban lévő sós vízben 15 percig főzzük, majd lecsepegtetjük és a fejeket egy-egy szelet sonkába tekerjük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Tűzálló formát kikenünk kevés vajjal és belehelyezzük a cikóriát.

2. A mártáshoz serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, megfuttatjuk rajta a lisztet, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet; öt percig hagyjuk csendesen forrni. Belekeverjük a reszelt sajt egyharmadát, sóval, borssal ízesítjük.

3. A mártást a cikóriára öntjük és megszórjuk a maradék sajttal. A sütőben kb. tíz perc alatt átsütjük, hogy a sajt aranybarna színű legyen. Azonnal tálaljuk. Sancerre vagy Touraine vidékéről való sauvignon fehérbort kínálunk hozzá.

Sült cikória sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1646 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Sült cikória sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
most van szezonja