Aszalt szilvás lepény

Far aux pruneaux

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Aszalt szilvás lepény
Adag: 1 sütőforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 szem aszalt szilva
¼ dl rum
15 dkg liszt
1 csipet
6 db tojás
10 dl tej
1 evőkanál olvasztott, sózott vaj
A sütőformához:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Az aszalt szilvát a rumba beáztatjuk. A lisztet munkalapra szitáljuk, a cukorral és a sóval összevegyítjük, mélyedést nyomunk bele, beleütjük a tojásokat és az egészet sima tésztává összedolgozzuk. Apránként hozzáadjuk a langyos tejet és az olvasztott sózott vajat.

2. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Sütőtormát jól kivajazunk, az alján elterítjük az aszalt szilvát és nem túl vékonyan ráöntjük a tésztát. A sütőben 10 percig sütjük, majd a hőt 170 °C-ra mérsékeljük, hogy a tészta feljöjjön. Még 35 percig sütjük, a tésztának belül még nedvesnek kell maradnia.

3. Hidegen vagy éppen langyosan, édes almaborral kínáljuk.

Aszalt szilvás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1424 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Aszalt szilvás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
vegetáriánus ételek