Bretagne-i vajas sütemény

Gáteau breton

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bretagne-i vajas sütemény
Adag: 4 tortaforma (40 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg vaj
8 evőkanál tej
180 dkg liszt
180 dkg kristálycukor
8 evőkanál rum
A sütőformához:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A lisztet munkalapra szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a cukrot, a puha sózott vajat, összedolgozzuk a liszttel.

2. Belekeverünk hét tojássárgáját, hozzáadjuk a rumot, és sima tésztává összedolgozzuk.

3. Kivajazunk-lisztezünk egy tortaformát, és egyenletesen belenyomjuk a tésztát.

4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A maradék tojássárgáját összekeverjük a tejjel, megkenjük vele a tészta felületét, villával rácsszerűen bekarcoljuk.

5. A sütőben kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, szeletelve tálaljuk.

Bretagne-i vajas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2431 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Bretagne-i vajas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
facebook