Bretagne-i vajas kalács

Kouign amann

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 35 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Bretagne-i vajas kalács
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vaj
2 dl langyos víz
2 és fél dkg élesztő
50 dkg liszt
A sütőformához:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Az élesztőt csipetnyi cukorral feloldjuk 2 dl langyos vízben, beleszórjuk a lisztet és sima tésztává keverjük. 60 percig kelesztjük.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát munkalapon kinyújtjuk, mintha egy nagy palacsintát akarnánk sütni. Sózott vajdarabkákkal meghintjük, a cukorral megszórjuk, és a negyedére egymásra hajtogatjuk. Újból kinyújtjuk, hajtogatjuk, és ezt a műveletet még kétszer megismételjük úgy, mintha leveles tésztát készítenénk.

3. Ezután a tésztát kivajazott formába tesszük, a tojássárgájával megkenjük. A sütőben 25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Még melegen tálaljuk.

Bretagne-i vajas kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2047 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Bretagne-i vajas kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
cikkek