Párizsi burgonyakrémleves

Potage parisien

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető olcsó
Párizsi burgonyakrémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál csíkokra vágott póréhagyma
40 dkg kockára vágott burgonya
6 dkg vaj
15 dl forrásban lévő víz
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.

2. A vaj felét fazékban felforrósítjuk, megpároljuk benne a hagymát.

3. Felöntjük másfél liter, forrásban lévő sós vízzel, és rövid ideig forraljuk.

4. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockára vágjuk, és a póréhoz hozzátesszük. Kis lángon kb. 20 percig hagyjuk csendesen forrni.

5. Amikor a krumpli megpuhult, a levest tálba öntjük, belekeverjük a maradék vajat, sóval, borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Párizsi burgonyakrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1828 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Párizsi burgonyakrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
lexikon