Palacsintatészta

Páte á crépes

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Palacsintatészta
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl langyos tej
3 db tojás
25 dkg liszt
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál olvasztott vaj
1 késhegynyi
A sütéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a tojást, a sót, a cukrot és az olvasztott vajat. A langyos tejjel lágy tésztává keverjük. Kb. 30 percig pihentetjük.

2. Serpenyőben kevés vajat forrósítunk a sütéshez. Mindig kis adagban tesszük bele a tésztát, és egyenletesen elosztjuk a serpenyő alján.

3, Addig sütjük, amíg a palacsinta alja megszilárdul és a tészta széle aranysárga lesz, ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

Palacsintatészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1729 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Palacsintatészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
google+