Hajdinalisztből készült palacsinta

Pate á galettes de blé noir

| Palacsinta hajdinalisztből receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hajdinalisztből készült palacsinta
Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg hajdinaliszt
2 evőkanál olvasztott zsír
1 késhegynyi
5 dl víz
1 db tojás
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
A sütéshez:
igény szerint vaj
vagy
igény szerint zsír

Elkészítés:

1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Beleütjük a tojást, beleszórjuk a sót és fokozatosan hozzáadjuk a vizet, miközben a hozzávalókat lágy tésztává összedolgozzuk. Ezután erőteljesen felverjük. Legalább két órán át, de legjobb, ha egész éjszakát pihentetjük. Ismét felverjük, kevés zsírt keverünk hozzá.

2. A serpenyőt felforrósítjuk, jól kivajazzuk. Beleteszünk egy merőkanál tésztát, addig forgatjuk, amíg kitölti a serpenyő egész alját. A tűzre tesszük, amikor kicsit megsült, kés hegyével a tészta megbarnult szélét elválasztjuk a serpenyő peremétől, megfordítjuk a palacsintát, kisütjük a másik felét is.

A bretagne-i asszonyok a vasserpenyőt zsír és tojássárgája keverékével kenik ki (1 tojássárgája, 10-15 dkg zsír), a lepény így könnyebben elválik a sütőtől, és jobban érvényesül a hajdina aromája.
Hajdinalisztből készült palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3965 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Hajdinalisztből készült palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
szótár