Kuglóf

Kougelhopf

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kuglóf
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg mazsola
5 db tojás
70 dkg liszt
3 dkg élesztő
5 dl langyos tej
1 dkg
18 dkg puha vaj
A sütőformákhoz:
2 evőkanál mandulaforgács
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A cseresznyepálinkát a mazsolára öntjük, lefedve néhány óráig állni hagyjuk.

2. A kovászhoz 30 dkg lisztet tálba szitálunk, a közepébe mélyedést nyomunk,

belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tej felét. Könnyedén összegyúrjuk, két órán át kelni hagyjuk.

3. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet, lisztet, a sót, a cukrot és a tojásokat. Az egészet jól összekeverjük, legalább tíz percig erősen verjük. A laza, félkemény tésztának könnyen el kell válnia a tál falától.

4. A masszát a vajjal sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. Majd beledolgozzuk a mazsolát, amíg egyenletesen eloszlik a tésztában. Két kuglófformát alaposan kikenünk vajjal és megszórjuk a mandulaforgáccsal. A formákat félig megtöltjük a tésztával és másfél-két órán keresztül huzatmentes helyen pihentetjük.

5. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kuglófot, a forma nagyságától függően, 20-30 percig sütjük. Amikor a felülete aranybarna, kivesszük a sütőből és azonnal a konyhai rácsra csúsztatjuk a formából.

Kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1830 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
van itthon