Lotaringiai egytálétel

Potée lorraine

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lotaringiai egytálétel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sertéstarja
50 dkg fehérbab
12 db burgonya
1 nagyobb fej kelkáposzta
12 szál sárgarépa
6 szál fehérrépa
1 db sonkacsont
25 dkg sovány füstölt szalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sonkacsontot, a szalonnát, a húst, a kolbászt és a babot egy fazék hideg vízbe tesszük, kis lángon, 90 percen keresztül hagyjuk csendesen forrni.

2. Ezután hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és további másfél órát főzzük.

3. Kivesszük a zöldségeket, lecsepegtetjük, tálra rendezzük.

4. Felszeleteljük a húst, a szalonnát és a kolbászt, elosztjuk a zöldségeken.

5. A levest átszűrjük, külön levesestálban tálaljuk. Lehet a húst, a zöldségeket és a levest együtt is kínálni.

Lotaringiai egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1970 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Lotaringiai egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
van itthon