Borsóleves Saint-Germain módra

Purée Saint-Germain

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borsóleves Saint-Germain módra
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg száraz, zöld felesborsó
10 dl víz
5 dkg szalonna
1 csokor bouquet garni
12 dkg vaj
2 szelet kockára vágott, pirított kenyér
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A felesborsót két órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és egy liter sós vízben megfőzzük, közben a habját leszedjük.

2. Amikor a borsó megpuhult, leszűrjük (a főzővizet félretesszük), szitán átpasszírozzuk.

A szalonnát nagyon apró kockára vágjuk, és nagyobb edényben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a borsópürét, felöntjük a húslevessel és a borsó főzővizével, beletesszük a csokorba összekötött zöldfűszereket. Kis lángon 15 percig hagyjuk csendesen forrni, majd kidobjuk a zöldfűszereket.

3. A levest előmelegített levesestálba töltjük, belekeverjük a vajat, és a 24 db croutont (pirított kenyérkocka) külön kínáljuk hozzá.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Borjúhúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Borsóleves Saint-Germain módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2013 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Borsóleves Saint-Germain módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
cikkek