Töltött zöldségek



Elkészítés:
1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat). A párolóedénybe vizet öntünk. A zöldségeket félbe vágjuk, kimagozzuk, a húsukat kivájjuk. A zöldségek egyik felét a párolóedényben 5 percig puhítjuk.
2. Közben a zöldségek másik felét és a kivájt húsukat összevágjuk és egy serpenyőben, az olajon, magas hőfokon világosbarnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a balzsamecetet. A tűzről félrehúzzuk, hozzáadjuk a petrezselymet.
3. A megpárolt fél zöldségeket egy kiolajozott tepsibe rakjuk. A zöldségkeveréket a fél zöldségekbe kanalazzuk. A maradék olajjal meglocsoljuk, s 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.