Padlizsános kuszkusz

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsános kuszkusz
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg kuszkusz
2 db kockára vágott padlizsán
12 és fél dkg reszelt parmezán sajt
vagy
12 és fél dkg morzsolt ricotta sajt
2 evőkanál finomra vágva koriander
4 db érett, finomra vágva paradicsom
2 evőkanál összetépkedett bazsalikomlevél
2 szál finomra vágva újhagyma
3 dl forró víz
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 ág bazsalikom

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben közepes hőfokon 3 evőkanál olajon megpároljuk a padlizsánt. A tűzről félrehúzzuk. Sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.

2. A kuszkuszt salátástálba szórjuk, a forró vízzel leöntjük, 1 evőkanál olajjal meglocsoljuk. Sózzuk. Összekeverjük. 10 percig pihentetjük, majd villával összetörjük.

3. Belekeverjük az újhagymát és a bazsalikomot. Egy tálban a paradicsomot 2 evőkanál olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a padlizsánt és a kuszkuszhoz keverjük.

4. A salátát 4 kis salátástálba kanalazzuk. Korianderrel, sajttal meghintjük, bazsalikommal díszítjük. A maradék olajjal meglocsoljuk. Azonnal tálaljuk.

Padlizsános kuszkusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1701 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Padlizsános kuszkusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
cikkek