Ráksaláta spárgával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Ráksaláta spárgával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg konzerv rák
16 levél radicchio saláta
12 szál csíkokra vágott, főtt spárga
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
6 evőkanál majonéz
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál joghurt
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
½ teáskanál mustár
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spárgát 5-10 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, félrerakjuk.

2. Egy tálban összekeverjük a majonézt, a ketchupot, a joghurtot, a citromlevet és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk.

3. A radicchiolevelek felével 4 salátástálkát kibélelünk. A másik felét összetépkedjük. Az összetépkedett leveleket salátástálba rakjuk, hozzáadjuk a rákkonzervet és a spárgát. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk.

4. Összekeverjük, s a levelekkel kibélelt tálkákba kanalazzuk. A majonézes keveréket külön tálaljuk.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Ráksaláta spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1723 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Ráksaláta spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
twitter