Paradicsomos tésztasaláta krutonnal
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Egy salátástálban összekeverjük a koktélparadicsomot, a fokhagymát, a majoránnát, a kapribogyót, az ajókafilét és az oregánót. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Összerázzuk.
2. A tésztát forró, sós vízben al dente (haraphatóra) főzzük. Leszűrjük, s hideg vízben lehűtjük. Lecsöpögtetjük. Tiszta konyharuhán leszárítjuk, és a salátástálba forgatjuk.
3. Egy serpenyőben a napraforgó olajat közepes tűzön felforrósítjuk. A szezámmagos kenyérkockákat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd a salátához adjuk. Azonnal tálaljuk.