Sonkás tésztasaláta

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg rukkola
25 dkg apróra vágott sonka
50 dkg masnitészta
vagy
4 dkg kimagozott fekete olívabogyó
2 fej durvára vágott lilahagyma
2 evőkanál forró víz
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
másfél dl majonéz
9 dkg olajban eltett, lecsepegtetett szárított paradicsom
ízlés szerint
igény szerint forró víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A szárított paradicsomot serpenyőbe rakjuk, 2 evőkanál forró vízzel leöntjük és közepes hőfokon 2-3 percig főzzük. Leszűrjük. Finomra vágjuk.

2. A tésztát forró, sós vízben al dente (haraphatóra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízben lehűtjük. Lecsöpögtetjük. Tiszta konyharuhán leszárítjuk.

3. A tésztát nagy salátástálba rakjuk, hozzáadjuk a majonézt, a vizet, a citromlevet és a fokhagymát. Összekeverjük.

4. Belekeverjük a sonkát, a paradicsomot, a rukkolát, a hagymát és az olívabogyót. Borsozzuk. Azonnal tálaljuk.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Sonkás tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1960 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Sonkás tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
ételfotó