Tojásos, kaviáros tésztasaláta



Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük. Hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk. Egy tojás sárgáját nagyon finomra törjük. Félrerakjuk. A maradék fehérjét a 2 tojással együtt durvára vágjuk. Félrerakjuk.
2. Egy kis serpenyőben 5 percig főzzük a bort, benne az édesnemes paprikát, a mogyoróhagymát, az olajat és a citromhéjat.
3. A tésztát forró, sós vízben al dente (haraphatóra) főzzük.
4. Lecsöpögtetjük. A tésztát tálalóedényre rakjuk, a boros szósszal leöntjük. A durvára vágott tojásokkal, összemorzsolt tojássárgájával megszórjuk. Borsozzuk, snidlinggel, kaporral megszórjuk. A kaviárt a saláta közepére rakjuk. Azonnal tálaljuk.