Gyümölcsös, krémes sütemény



Elkészítés:
1. A gyümölcsöket tálba rakjuk, citromlével meglocsoljuk. A kész piskótatésztát félbevágjuk. A fél piskótákból tésztakiszúróval vagy vizespohárral összesen 6 korongot vágunk.
2. A piskótakorongokat tálalótálra rakjuk, a lekvár felével megkenjük, és gyümölcsökkel megrakjuk. A maradék lekvárt serpenyőben, alacsony hőfokon folyóssá melegítjük, és a gyümölcsök tetejére csorgatjuk. Tejszínhabrózsával díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Piskóta
Óvatosan szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. A fehérjébe csepp sárgája se kerüljön, mert nem lehet habbá felverni.
A tojás sárgákat a cukor felével addig keverjük, míg térfogata a háromszorosa nő.
A maradék cukorral és sóval kemény habbá verjük fel a tojás fehérjét, majd ebből keveset a sárgájához keverünk. Utána könnyedén az egész habot belekeverjük. Végül a citromhéjat és a megszitált lisztet keverjük hozzá.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 120 C fokon megsütjük.
A sütő alsó rácsára néhány ujjnyi vizet tartalmazó hőálló edényt helyezünk. A felette lévő rácsra helyezzük a sütőtepsit.
Amennyiben nem tortának készítjük sütés előtt tetejét megszórhatjuk, lisztbe forgatott magozott meggyel.
Ugyanígy készíthetjük el a kakaós piskótát is, a kakaóport a liszttel együtt adjuk a masszához. A liszt mennyiségét annyival csökkentjük, ahány evőkanál kakaóport adunk hozzá.