Könnyű citromhéjas sütemény

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Könnyű citromhéjas sütemény
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
4 evőkanál barnacukor
12 dkg mazsola
22 és fél dkg liszt
6 evőkanál olvasztott vaj
2 teáskanál sütőpor
1 db felvert tojás

Elkészítés:

1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, a citromhéjat és a sütőport. Belekeverjük a tojást, a cukrot, a citromlevet és a mazsolát.

2. A tésztából evőkanálnyi adagokat rakunk az előkészített sütőlemezre. Barna cukorral megszórjuk. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Könnyű citromhéjas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 678 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Könnyű citromhéjas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
bevásárlólista