Olasz karácsonyi sütemény fagylalttal

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz karácsonyi sütemény fagylalttal
Eszközök: keverőtál, séfkés
Adag: 1 egész (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kuglóf
9 dkg finomra aprított csokoládé
8 dkg durvára tört mogyoró
9 dkg málna
1 és ¼ dl cseresznyepálinka

Elkészítés:

1. A készen vásárolt vagy otthon elkészített kuglófot keresztben elvágjuk. A belsejét éles késsel kissé kivájjuk, kockákra vágjuk.

2. A kuglóf alsó részébe visszarakjuk a kockákat. Cseresznyepálinkával meglocsoljuk, vaníliafagylalttal megtöltjük.

3. Mogyoróval, mandulával, mandulás nugátcsokoládéval megszórjuk, málnaszemekkel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Kuglóf

Kép nélkül
3 evőkanál olvasztott vaj
4 evőkanál vaj
4 dl tej
3 dkg élesztő
2 db tojás
0.5 kávéskanál
65 dkg liszt
2 evőkanál tejföl

2 dkg cukrot feloldunk 1 dl langyos tejben, belekeverjük az élesztőt és meleg helyen felfuttatjuk. A tojássárgákat egy tálban habosra keverjük a cukorral, a tejföllel és a sóval, hozzáadjuk a maradék langyos tejet, az élesztőt, és jól összedolgozzuk a liszttel. Ha szükséges, még adhatunk hozzá kevés tejet, hogy jó könnyű tésztát kapjunk. Amikor már jól összeállt a tészta, fokozatosan beledagasztjuk az olvasztott vajat, és addig gyúrjuk, dagasztjuk, amíg hólyagossá válik a tészta. Meleg helyen letakarva megkelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Rákenjük egyenletesen a puhított vaj felét és összehajtogatjuk. 15 perc pihentetés után ismét kinyújtjuk, bekenjük a vaj másik felével és ismét hajtogatjuk. Újabb 15 perc pihentetés után ismét kinyújtjuk, és ízlés szerinti töltelékkel megtöltjük, felsodorjuk. A viszonylag vastag tésztahengert csigává tekerjük és egy akkora kivajazott lábasba vagy formába tesszük, hogy azt csak félig töltse ki. Duplájára kelesztjük, a tetejét bekenjük olvasztott vajjal; kötőtűvel megszurkáljuk és mérsékelten meleg sütőben kb. 90 percet sütjük. Ha a teteje hamar barnulni kezd, takarjuk le selyempapírral.

A töltelék lehet: vaníliás cukorral kevert reszelt csokoládé; kakaós cukor; fahájas cukor; cukros darált dió, mogyoró vagy mandula; apróra vagdalt cukrozott gyümölcs stb.

Bármilyen legyen is a töltelék, mindegyiket meglocsoljuk kevés olvasztott vajjal és megszórjuk 1-2 maréknyi megmosott mazsolával.

Olasz karácsonyi sütemény fagylalttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1518 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Olasz karácsonyi sütemény fagylalttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
facebook