Zabaglione-borhab keksszel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zabaglione-borhab keksszel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl marsala bor
vagy
1 és ¼ dl édes vörösbor
12 db amaretti
4 evőkanál brandy

Elkészítés:

1. Egy tálba rakjuk a tojássárgákat, hozzáadjuk a cukrot, krémessé keverjük, Óvatosan hozzáadjuk a Marsalát. Vízfürdő fölött 10-15 perc alatt besűrítjük. (Vigyázzunk, ne forrjon fel.) Kissé lehűtjük.

2. Az amaretti kekszeket a brandybe mártjuk, 4 tálba adagoljuk, s a borhabbal leöntjük. Azonnal tálaljuk.

Amaretti

Amaretti
7.5 dkg félbevágott, hámozott mandula vagy
7.5 dkg apróra vágott, hámozott mandula
1 db tojás
3 teáskanál Amaretto likőr
igény szerint porcukor

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. A mandulát a cukorral háztartási robotgépben nagyon finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, az amarettót és a keserűmandula-aromát, majd alaposan kidolgozzuk. Lágy tésztát kell kapnunk.

3. A tésztamassza felét széles csőrű habzsákba szedjük és tisztes távolságra egymástól kb. 2,5 cm átmérőjű kis halmokat nyomunk belőle az egyik előkészített sütőlemezre. A sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, de még melegen meghintjük az átszitált porcukorral. A maradék tésztát hasonlóképpen dolgozzuk fel.

Ha hagyományosan, olasz módra szeretnénk tálalni, akkor két-két süteményt lapos aljukkal összefordítva - a bonbonokhoz hasonlóan - színes selyempapírba csomagolunk. Tálra rendezve, tálcára halmozva tesszük az asztalra. A változatosság kedvéért a sütés előtt egy-egy felezett mandulát is nyomhatunk a halmocskák közepébe.

Zabaglione-borhab keksszel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1873 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Zabaglione-borhab keksszel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
google+