Rumos, ribizlis palacsinta



Elkészítés:
1. A palacsintákat kisütjük. Egy serpenyőben alacsony hőfokon a dzsemet folyóssá melegítjük.
2. Hozzáadjuk a rumot, összekeverjük, és a tűzről félrehúzzuk.
3. Egy tálban a tejszínt kemény habbá verjük. A palacsintákat a folyóssá melegített dzsemmel megkenjük, félbehajtjuk, majd ismét félbehajtjuk.
4. Előmelegített tálalóedényre rakjuk, tejszínhabbal és ribizlivel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Palacsinta - alaprecept
1. Egy tálban simára keverjük a lisztet, a sót, a tojásokat és a tejet.
2. Egy palacsintasütőt kissé megolajozunk, az olajat felforrósítjuk, és 2 evőkanálnyi tésztát az olajon szétterítünk.
3. A palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt világos aranyszínűre sütjük.