Rumos, ribizlis palacsinta

| Ribizlis palacsinta receptek , Rumos palacsinta receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rumos, ribizlis palacsinta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg ribizlidzsem
1 evőkanál rum
1 és ¼ dl tejszín
A díszítéshez:
ízlés szerint friss ribizli

Elkészítés:

1. A palacsintákat kisütjük. Egy serpenyőben alacsony hőfokon a dzsemet folyóssá melegítjük.

2. Hozzáadjuk a rumot, összekeverjük, és a tűzről félrehúzzuk.

3. Egy tálban a tejszínt kemény habbá verjük. A palacsintákat a folyóssá melegített dzsemmel megkenjük, félbehajtjuk, majd ismét félbehajtjuk.

4. Előmelegített tálalóedényre rakjuk, tejszínhabbal és ribizlivel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Palacsinta - alaprecept

Palacsinta - alaprecept
5 dl tej
10 dkg liszt
2 evőkanál napraforgóolaj
3 db felvert tojássárgája
1 csipet

1. Egy tálban simára keverjük a lisztet, a sót, a tojásokat és a tejet.

2. Egy palacsintasütőt kissé megolajozunk, az olajat felforrósítjuk, és 2 evőkanálnyi tésztát az olajon szétterítünk.

3. A palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt világos aranyszínűre sütjük.

Rumos, ribizlis palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1776 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Rumos, ribizlis palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
recepttár