Banános képviselőfánk málnaöntettel

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Banános képviselőfánk málnaöntettel
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db érett banán
25 dkg málna
4 dl tejszín
1 db citrom leve
6 evőkanál víz
7 és fél dkg porcukor
A díszítéshez:
ízlés szerint málna

Elkészítés:

1. A málnát a vízzel és 2 evőkanál porcukorral robotgépben vagy villával pépesítjük. Egy másik tálban a banánt és a citromlevet 2 evőkanál porcukorral szintén pépesítjük. A tejszínt és a maradék cukrot a kézi mixerrel kemény habbá verjük, és óvatosan a banánpüréhez keverjük. A tejszínes pürét habzsákba kanalazzuk, a zsákra 1 cm átmérőjű sima csövet rakunk.

2. A fánkok tetejét levágjuk, s a tejszínes banánpürét a képviselőfánkokba nyomjuk. A levágott fánkkalapokat visszarakjuk. A fánkokat tálalótálra rakjuk, a lágy málnaöntettel meglocsoljuk, hűtve kínáljuk. A fánkokat egész málnaszemekkel díszítjük.

Képviselőfánk tésztát készen is tudunk vásárolni, ha nem akarjuk magunk elkészíteni.

Égetett tészta

Égetett tészta
8 db tojás
20 dkg sertészsír vagy
20 dkg vaj
1 csapott teáskanál
22 dkg liszt
A tészta kenéséhez::
1 db tojás

1. Felforralunk 4 dl vizet a sóval és a zsírral. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, vigyázva, hogy oda ne égjen, erősen kidolgozzuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától.

2. A tűzről levéve kihűtjük, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Jól összedolgozzuk.

3. Közepes méretű idomcsővel ellátott habzsákba töltjük.A finoman kizsírozott és belisztezett sütőlemezre kisebb almányi félgömböket nyomunk, legalább 7-8 cm-re egymástól. Finoman megkenjük a felvert tojással. Vigyázzunk a tojás ne folyjon le a sütőlapra.

4. 210 C fokos sütőbe helyezzük. A tészta alá tepsibe vizet helyezünk. Ha kialakult a tészta kellő térfogata, a továbbiakban 230 C fokos gőzmentes(!) sütőben, halvány zsemleszínűre sütjük.

5. Ha kihűlt, alájuk vágunk, és levesszük a sütőlapról. A felső egyharmadánál kalapját levágjuk.

6. Ekkor tölthető, például vaníliakrémmel és tejszínhabbal (képviselő fánk).

Másik felhasználási módja: forró olajban sütjük a fánkokat, melyeket evőkanállal szaggatunk az olajba. Ezeket a fánkokat bevágjuk és tölthetjük vaníliakrémmel-tejszínhabbal, gesztenyemasszával, melyeket csokoládé öntettel tálalunk.

Banános képviselőfánk málnaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1971 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Banános képviselőfánk málnaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
hírlevél