Banános képviselőfánk málnaöntettel



Elkészítés:
1. A málnát a vízzel és 2 evőkanál porcukorral robotgépben vagy villával pépesítjük. Egy másik tálban a banánt és a citromlevet 2 evőkanál porcukorral szintén pépesítjük. A tejszínt és a maradék cukrot a kézi mixerrel kemény habbá verjük, és óvatosan a banánpüréhez keverjük. A tejszínes pürét habzsákba kanalazzuk, a zsákra 1 cm átmérőjű sima csövet rakunk.
2. A fánkok tetejét levágjuk, s a tejszínes banánpürét a képviselőfánkokba nyomjuk. A levágott fánkkalapokat visszarakjuk. A fánkokat tálalótálra rakjuk, a lágy málnaöntettel meglocsoljuk, hűtve kínáljuk. A fánkokat egész málnaszemekkel díszítjük.
Égetett tészta

1. Felforralunk 4 dl vizet a sóval és a zsírral. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, vigyázva, hogy oda ne égjen, erősen kidolgozzuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
2. A tűzről levéve kihűtjük, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Jól összedolgozzuk.
3. Közepes méretű idomcsővel ellátott habzsákba töltjük.A finoman kizsírozott és belisztezett sütőlemezre kisebb almányi félgömböket nyomunk, legalább 7-8 cm-re egymástól. Finoman megkenjük a felvert tojással. Vigyázzunk a tojás ne folyjon le a sütőlapra.
4. 210 C fokos sütőbe helyezzük. A tészta alá tepsibe vizet helyezünk. Ha kialakult a tészta kellő térfogata, a továbbiakban 230 C fokos gőzmentes(!) sütőben, halvány zsemleszínűre sütjük.
5. Ha kihűlt, alájuk vágunk, és levesszük a sütőlapról. A felső egyharmadánál kalapját levágjuk.
6. Ekkor tölthető, például vaníliakrémmel és tejszínhabbal (képviselő fánk).
Másik felhasználási módja: forró olajban sütjük a fánkokat, melyeket evőkanállal szaggatunk az olajba. Ezeket a fánkokat bevágjuk és tölthetjük vaníliakrémmel-tejszínhabbal, gesztenyemasszával, melyeket csokoládé öntettel tálalunk.