Csokoládéfondü

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládéfondü
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg kocka étcsokoládé
1 db szeletelt banán
1 db hámozott, apróra vágott körte
2 db cikkekre vágott mandarin
2 db hámozott, apróra vágott sárgabarack
8 db eper
12 és fél dkg piskóta
1 és ¼ dl víz
9 dkg lágy vaj
1 teáskanál rum
4 és fél dkg tört mogyoró
vagy
4 és fél dkg tört mandula
ízlés szerint kandírozott gyümölcs
ízlés szerint szárított füge

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben alacsony hőfokon sziruppá főzzük a vizet és a cukrot. A tűzről félrehúzzuk.

2. A csokoládét vízfürdő fölött felolvasztjuk, Hozzáadjuk a vajat, és lágy, fényes krémet keverünk. A tűzről félrehúzzuk. Beleöntjük a rumot és a cukorszirupot. Összekeverjük.

3. Fondütálba vagy előmelegített tűzálló tálba öntjük. Ha lehetőségünk van rá, a fondütál alját továbbra is melegítsük.

4. A gyümölcsöket, a falatnyi darabokra tört piskótát és a magokat kis tálakban a csokifondü köré rakjuk. A hozzávalókat fondüvillára szúrjuk, s a még meleg csokoládéba, majd a magokba forgatjuk.

Piskóta

Piskóta
3 púpozott evőkanál liszt
3 púpozott evőkanál kristálycukor
3 db szétválasztott tojás

1. Alapváltozat:

Egy darab tojásra mindig egy púpozott evőkanál cukrot és egy púpozott evőkanál lisztet számítunk.

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgákat addig keverjük a cukorral, míg a massza habos állagú és világos színű lesz. Ekkor csipetnyi sóval kemény habot verünk a tojásfehérjéből, és ezt a liszttel váltakozva, óvatos mozdulatokkal, lapát segítségével a tojássárgákba vegyítjük. Vajjal, vagy margarinnal kikent aljú (az oldalát nem szabad kikenni!) és liszttel megszórt tepsiben vagy formában sütjük.

A tésztát forró sütőbe tesszük, 1-2 perc után a hőt közepesre mérsékeljük. Az első 5 percben semmi esetre se nyissuk ki a sütőajtót!

Az elkészült tésztát (tűpróba) néhány percig hagyjuk a nyitott ajtajú, kikapcsolt sütőben!

2. Diós piskóta: a piskótatésztát liszt helyett darált dióval keverjük ki. Főként tortalapok készítéséhez szokták használni.

3. Kakaós piskóta: ugyanúgy készül, mint az alapváltozat. A hozzáadott kakaó mennyiségével csökkentjük a liszt mennyiségét.

Csokoládéfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2021 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Csokoládéfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
cikkek