Sült pancettás spenótos saláta
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Egy, közepes hőfokon 1 evőkanál olajon 3 perc alatt kissé megpirítjuk a paradicsomot. Tálalóedényre rakjuk. A serpenyőbe még 1 evőkanál olajat öntünk, és a hosszában félbevágott, fás részeitől megtisztított spárgát 4-6 kanál vízzel, 5 perc alatt puhára pároljuk.
2. A spárgát a paradicsom mellé rakjuk. A serpenyőben a pancettát vagy bacont 2-3 perc alatt ropogósra sütjük. Félrerakjuk.
3. Az édesköményt és a spenótot a paradicsomos tálba rakjuk. Sózzuk. Zöld borssal, a maradék olajjal, balzsamecettel meglocsoljuk. A tetejére rakjuk a sült, ropogós pancettát. Melegen tálaljuk.